• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

jueves, 24 de enero de 2019

PARLEN ELS NOSTRES MISSIONERS

Resultado de imagen de MISIONEROS EN EL CAMERÚN JOSEP MARIA SABÉ     Ahir, com tots els primers dijous de mes teníem reunió de l'arxiprestat de Mimboman. El formem nou parròquies. Cada mes ens trobem en una parròquia diferent. Hi participen els mossens, les religioses, els membres dels consells pastorals parroquials i els responsables de grups i comissions parroquials. Sempre son més d'un centenar.
    Comencem per l'acollida del mossèn de la parròquia anfitriona. És un home a qui li agrada la música i ens acull amb un cant. Tot seguit, el vicari episcopal de l'arxiprestat anima una petita pregària. La gent va arribant. Val a dir que no som gaire seriosos en això de la puntialitat. Un laic, que és el president del Consell Pastoral de la parròquia que ens acull, fa una breu presentació de l'actual comunitat cristiana. Sempre són rics en grups i associacions. També és interessant escoltar la història de cada parròquia. Al nostre arxiprestat la gent recorda encara els mossens o missioners fundadors difunts. Avui ja són parròquies ben construïdes i organitzades.
     Tot seguit, un altre laic de la parròquia ens exposa un tema que ens animi a la vida cristiana. El bisbe ens ha demanat que durant l'any les intervencions siguin a l'entorn de Sant Josep. La gent parla i participa. Estan contents de dir-hi la seva.
     Després rebem informacions: campanyes de salut en una parròquia, una ONG coneguda d'una religiosa pot finançar operacions a infants, una vetlla d'oració entorn de les Jornades Mundials de la Joventud o les accions de l'Església diocesana. El mes passat vam fer un recapte per ajudar un dels mossens de l'arxiprestat que estava malalt.
     I, al final, no es pot acabar d'una altra manera que anant a menjar junts. Un bon grup de parroquians s'ha tancat tot el dia per preparar un bon dinar. I tot menjant surten aquests rics moments de retrobada distesa, de bromes, de compromisos, d'idees compartides... Com veieu, és fàcil de parlar que l'Església som família quan vivim així.

P. JOSEP MARIA SABÉ I COLOM
Missioner salesià del Bisbat de Terrassa al Camerun.

FONT: CATALUNYA CRISTIANA 27 de gener 2019.