• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

lunes, 23 de noviembre de 2015

MISERICÒRDIA I ALEGRIA

P.Rafael Sabé sdb
Missioner a Siguiri
(Guinea Conakry).

Molt sovint quan viatjo als pobles, després d'haver restat amb la comunitat cristiana, visito els malalts. I en molts indrets ens trobem nois i noies que, per raons diverses, tenen nafrats peus i cames. M'acompanyen sempre uns quants alumnes. Ells em preparen els guants, les gases, el betadine,els antibiòtics, les vitamines, la llet en pols...
Hi havia un alumne que sempre vpñoa acompanyar-me i a més havia après a curar les nafres amb l'habilitat d'un doctor. Un dia em va preguntar:"Què és el que he de fer per ser cristià?" Què s'havia esdevingut, en aquest jove? El cor d'aquell noi, curant les nafres dels més petits, havia experimentat la misericòrdia de Déu. I s'havia enamorat de Jesús i transformat en el que Déu és: misericòrdia. Aquest jove va ser ordenat sacerdot fa dos anys i avui treballa amb els nens del carrer, amb els anomenats nens "sorcières".
Aquest encontre amb la misericòrdia de Déu té lloc dins del teu cor, i és ella la que ens permet participar realment de l'alegria d'uns i del patiment d'altres. I la feina del missioner és fer posible que aquest encontre pugui realitzar-se en tots els cors. No es tracta d'un proselitisme, sinó d'una caritat misericordiosa. Fins i tot en aquests temps, on hem passat i passem encara el virus de l'Ebola, la misericòrdia ens empeny a continuar la nostra tasca amb prudència, però amb molta alegria.
Don Bosco deia el següent: "No  n'hi ha prou d'estimar els joves, cal que ells s'adonin que els estimeu." Per a certs joves és fàcil que s'adonin  que te'ls estimes. Aquest any hem acompanyat uns cinc-cents alumnes entre els més petits. Intentes amb alegria, cada dia, transmetre la misericòrdia que tu vius.
També hem acompanyat uns setanta alumnes que tenim en els nostres tallers ocupacionals, on una petita escola professional està naixent. Al capdavant, el germà Eli Zorom fa miracles. Molts d'aquests alumnes, als seus vint o vint-i-cinc anys, vénen  tocats per les dificultats de la vida. Com viure la misericòrdia amb els qui han tingut experiències de presó , droga, alcohol...?
Tinc la profunda convicció que tots tenim dret a la misericòrdia divina. I com més gran és la nostra debilitat, més gran és el dret de la misericòrdia. Déu ens estima tant que fa que tinguem dret a la seva misericòrdia. I així, en la meva tasca de cada dia, quan em trobo amb un jove que té dificultats, em dic a mi mateix: "Aquest té dret a la misericòrdia més que els altres".
Davant del pensament pessimista, que et diu: "Tot està perdut, no hi ha res a fer", el dret de la misericòrdia ens diu: "No, tingues confiança, Déu ens estima, Déu t'estima i et transforma a poc a poc en allò que ell és: MISERICÒRDIA. Deixa que l'Esperit de Déu faci la seva feina. Tu sigues misericòrdia i confia en la misericòrdia infinita de Déu."
I aleshores és quan el Senyor et permet veure en directe miracles. El Senyor et permet experimentar la seva misericòrdia.
Quan li deien a Sant Joan Bosco: "Pare, com ho heu fet?" I ell responia: "Jo no he fet res, és Maria Auxiliadora, la Mare misericordiosa disposada a auxiliar tothom, la que ho ha fet tot."

CATALUNYA CRISTIANA 22/Novembre/2015