• MISSATGE JORNADA MUNDIAL DE LES MISSIONS 2018


  “Amb els joves, portem l’Evangeli a tothom” Francesc - DOMUND 2018
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per a joves
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • REVISTA MISIONEROS


  Revista missionera per a adults que recull l’actualitat missionera de l’Església

miércoles, 18 de octubre de 2017

EL FONAMENT DE LA MISSIÓ

La nostra jove diòcesi col·labora en la "missió ad gentes" a cinc llocs del món: Mn. Manel Homar, sacerdot, a la diòcesi de Cienfuegos, de Cuba; Mn. Xavier Serra en el Vicariat de Canaima a Venezuela; la família de Santi Ferrán i Àngels Galicia que pertany a una comunitat del Camí Neocatecumenal, al Japó; la família d'Àlex Holgado i Karen Margalet, amb quatre fills, al Vicariat de Puyo, a l'Ecuador i Mn. Atef Tawadrous que està desenvolupant una missió a la diòcesi de Guizè, a Egipte.                                                                         
Tots ells anuncien l'Evangeli amb la seva paraula i amb les seves vides. Ja sigui amb un treball de col·laboració directa en la pastoral diocesana, ja sigui amb el seu testimoni de vida entre els veïns i amics, als col·legis, orfenats, al treball, com a Església present en societats que encara no han rebut la bona nova de l'Evangeli. Aquest diumenge celebrem la Jornada Mundial de les Missions, el DOMUND. El misatge del Papa Francesc porta per títol La missió en el cor de la fe cristiana i ens convida a fer-nos algunes preguntes que afecten la nostra identitat cristiana i les nostres responsabilitats com a creients: Quin és el fonament de la missió? Qui és el cor de la missió? Quines són les actituds vitals de la missió?.
El fonament de la missió radica en l'amor etern de la Santíssima Trinitat: en Déu Pare que envia i en la missió del Fill i de l'Esperit Sant. El Senyor Jesús, després de completar amb la seva mort i resurrecció el pla de Déu per a la nostra salvació, va fundar la seva Església i va enviar els apòstols per tot el món, tal com Ell havia estat enviat pel Pare. La missió de l'Església continua i desenvolupa al llarg de la història la missió mateixa de Crist, que vol conduir tots els homes i les dones a la fe, a la llibertat i a la pau. La missió comporta, doncs, una dimensió universal perquè va dirigida "a tots els pobles", i en la seva realització els apòstols no estan sols sinó que reben la força i els mitjans necessaris per a dur-la a terme.
Entre les actituds vitals per a la missió, el Papa Francesc ens parla en el misatge d'enguany d'una espiritualitat d'èxode continuat, sortint de les zones de confort, de les pròpies comoditats, per a poder arribar a les perifèries geogràfiques i existencials que necessiten la llum de l'Evangeli (cf. Evangelii Gaudium, 20).
La missió de l'Església comporta una peregrinació contínua a través dels deserts de la vida, a través de les diferents experiències de fam i de set, de veritat i de justícia, de plenitut i d'amor. I en aquesta missió, acaba dient el Sant Pare, els joves són la nostra esperança, de la mà de Maria, Mare de l'evangelització.

De la carta del nostre bisbe Josep Àngel amb motiu del Domund.