• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

jueves, 24 de mayo de 2018

ASSEMBLEA NACIONAL DELEGATS DE MISSIONS

Asamblea OMP España y Jornadas Delegados Diocesanos de MisionesAhir acabava l'Assemblea Nacional de les Obres Missionals Pontifícies que ha reunit durant tres dies als Delegats Diocesans de Missions de les diòcesis espanyoles. Amb el lema la "Missió 'ad gents. Cap a un renovat compromís missioner", ha estat una oportunitat per fer balanç i reflexionar sobre l'activitat d'animació missionera que es realitza a Espanya i per fixar les prioritats d'aquesta animació de cara al DOMUND d'aquest any i el Mes Missioner Extraordinari que ha convocat el Papa per a octubre de 2019.
El balanç i la reflexió es van plasmar en dues conferències i una taula rodona en la qual diverses diòcesis van exposar com duen a terme la seva labor d'animació missionera. La conferència inaugural, el dilluns, del missioner combonià i director de la revista "Mundo Negro", Jaume Calvera Pi, va abordar què s'entén actualment per Missió ad Gents. Va animar a reprendre a Espanya models de d'evangelizació que s'usen en les missions per potenciar al seu torn el dinamisme missioner del nostre país.
D'altra banda, la dimensió eclesial i missionera que es duu a terme dia rere dia en les diòcesis va ser abordada, el dimarts al matí, pel director nacional d'OMPAnastasio Gil, que va valorar la labor callada dels directors diocesans, del personal de les delegacions i de punts voluntaris i fidels que fan de la missió aquí i allí les dues cares de la mateixa moneda.
Ambdues intervencions van tenir com a teló de fons la Carta Apostòlica de Benedicto XV "Maximum Illud", el centenari de la qual ha portat al Papa Francisco a convocar el Mes Missioner Extraordinari d'octubre de 2019. La preparació a aquest esdeveniment va ser abordada en la ponència del misionólogo Eloy Bueno, que, en la tarda del dimarts, va valorar el canvi de paradigma missioner que va significar la Maximum Illud, com a primer document missioner modern. La ponència va donar pas al treball en grups on els delegats de missions, responsables de l'animació missionera a Espanya van aportar iniciatives per a la preparació i vivència d'aquest esdeveniment. Les conclusions d'aquest treball en grups van ser exposades el matí del dimecres, amb un compromís d'estudi i posada en pràctica de moltes de les nombroses iniciatives presentades.
Al costat de la presentació de la Memòria de les Obres Missionals Pontifícies, va tenir lloc també un comentari sobre la Jornada Mundial de les Missions d'aquest any, el DOMUND, a càrrec de Ramón Delgado, missioner a Togo i director diocesà d'OMP a Burgos. El Papa Francisco s'ha dirigit directament als joves en aquest DOMUND, precisament per celebrar-se alhora que el Sínode dels Joves. I és que "la fe cristiana roman sempre jove quan s'obre a la missió que Crist ens confia", apropiat fermall a unes jornades dedicades a la renovació del compromís missioner i a la missió "ad gents".
Les Jornades van comptar amb l'assistència dels bisbes de la Comissió Episcopal de Missions i Cooperació entre les esglésies: Monsenyor Francisco Pérez, arquebisbe de Pamplona -i president de la Comissió-; Monsenyor Ángel Pérez, bisbe de Barbastro-Montsó; i Monsenyor Francisco Cerro bisbe de Còria-Càceres.

Fuente: OMPPRESS