• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

lunes, 28 de mayo de 2018

QUÈ ES FA AMB LA COL·LECTA DEL DOMUND?


Avui comença l'Assemblea General d'Obres Missionals Pontifícies (OMP) a Roma. Els directors nacionals d'aquesta institució en els cinc continents es donen cita fins al dissabte 2 de juny per tractar temes comuns, estudiar les peticions d'ajuda rebudes a tot el món, i aprovar la distribució dels fons. Amb motiu de la inauguració de l'Assemblea, el Papa Francisco ha fet públic un vídeo missatge en el qual explica l'essència d'OMP


"Amb aquest breu missatge voldria presentar-vos una realitat important per a la missió de l'Església, però poc coneguda: Les Obres Missionals Pontifícies". Així comença el vídeo missatge que el Sant Pare ha fet públic avui, amb motiu de l'inici de l'Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies, que reuneix a Roma als directors nacionals de més de 120 països del món.

El Papa ha agraït a les OMP el seu treball, i ha defensat que aquest segueix sent vigent. "Per què són importants les Obres Missionals Pontifícies? Són importants, sobretot, perquè hem d'orar pels missioners i les missioneres", explica. "A més, aquestes Obres garanteixen, en nom del Papa, una distribució equitativa de les ajudes, de manera que totes les esglésies del món tinguin un mínim d'assistència per l'evangelització, per als sagraments, per als mateixos sacerdots, els seminaris, per al treball pastoral, pels catequistes". El Papa acaba el vídeo missatge animant a seguir col·laborant amb OMP perquè l'Evangeli arribi a tothom.

El Papa fa públic aquest vídeo missatge el mateix dia en el qual comença a Roma l'Assemblea General, que és el màxim instrument de comunió de totes les OMP del món. Són unes jornades que reuneixen anualment als directors nacionals d'OMP arribats de tots els continents, i als presidents de les quatre Obres Missionals, en la màxima expressió de col·legialitat. Representant a Espanya, ha viatjat José María Calderón, sotsdirector nacional d'OMP.

L'Assemblea consta de dues parts: d'una banda, en els dos primers dies tindran lloc unes Jornades Pastorals, aquest any amb el tema "Amb els joves, proclamem l'Evangeli a tots". Començaran amb les paraules de benvinguda del cardenal Fernando Filoniprefecto de la Congregació per l' Evangelització dels Pobles, i comptarà amb la ponència del nou president internacional de les OMPGiampiero Dal Tusso, qui intervindrà per primera vegada des que fos nomenat al novembre de l'any passat. En aquestes Jornades Pastorals es reflexionarà sobre el tema central, de cara al proper Sínode dels Bisbes; i es donaran a conèixer les millors pràctiques que es fan en diferents OMP del món, perquè les altres puguin inspirar-se.

I d'altra banda, se celebraran els dies d'Assemblea pròpiament aquesta, en la qual cada Obra Pontifícia informarà els directors nacionals sobre quines sol·licituds d'ajuda han rebut, quants diners s'ha recaptat al món per al Fondo Universal de Solidaritat de cada Obra, i es discutirà sobre la distribució equitativa de les ajudes, per sostenir el treball evangelizador de l'Església als Territoris de Missió. Sempre amb la mirada posada en el Mes Missioner Extraordinari, convocat pel Papa Francisco per a octubre de 2019.

El divendres 1 de juny, els directors nacionals seran rebuts en audiència pel Papa Francisco, qui ha volgut avançar-se amb aquest vídeo missatge, per explicar què són les OMP i quin és el seu servei inestimable per a l'Església.

Missatge complet del Papa:

"Benvolguts germans i germanes; amb aquest breu missatge vull presentar-vos una realitat important per a la missió de l'Església, però poc coneguda: les Obres Missionals Pontifícies.

Des dels primers temps, el sosteniment mutu entre les Esglésies locals, compromeses a anunciar i testimoniar l'Evangeli, ha estat un signe de l'Església universal. De fet, la missió, animada per l'Esperit del Senyor Ressuscitat, amplia els espais de la fe i de la caritat fins als extrems confinis de la terra.

Al segle XIX, l'anunci de Crist va rebre un nou impuls amb la fundació de les Obres Missionals, amb el propòsit específic d'orar i actuar de manera concreta per sostenir l'evangelització als nous territoris. Aquestes Obres van ser reconegudes com a Pontifícies pel Papa Pío XI, qui, d'aquesta forma, volia subratllar com la missió de l'Església cap a tots els pobles està molt en el cor del Successor de Pedro. I així segueix sent! Les Obres Missionals Pontifícies continuen avui dia aquest important servei que va començar fa gairebé 200 anys. Estan presents en 120 països amb directors nacionals, coordinats per secretaries internacionals de la Santa Seu.

Per què són importants les Obres Missionals Pontifícies? Són importants, sobretot, perquè hem d'orar pels missioners i les missioneres, per l'acció evangelitzadora de l'Església. L'oració és la primera 'obra missional' - la primera! - que tot cristià pugues i ha de fer, i és també la més eficaç, encara que això no es pugui mesurar. De fet, el principal agent de l'evangelització és l'Esperit Sant, i nosaltres estem cridats a col·laborar amb Ell. A més, aquestes Obres garanteixen, en nom del Papa, una distribució equitativa de les ajudes, de manera que totes les esglésies del món tinguin un mínim d'assistència per l'evangelització, per als sagraments, per als mateixos sacerdots, els seminaris, per al treball pastoral, pels catequistes. Sosteniment als missioners que evangelitzen, i sosteniment, sobretot, amb l'oració, perquè l'Esperit Sant estigui present. És Ell qui porta avanci l'evangelització.

Per això, animo a tots a col·laborar en la nostra comuna tasca d'anunciar l'Evangeli i sostenir a les joves Esglésies gràcies a la labor d'aquestes Obres Missionals. Fent així, en tots els pobles, l'Església segueix obrint-se a tots i proclamant amb alegria la Bona Notícia de Jesucrist, Salvador del món.

Gràcies a tots de cor!".
FUENTE: OMPPRES