• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

jueves, 3 de octubre de 2019

UN DOMUND EXTRAORDINARI PER A UN MES MISSIONER

Com cada any, l'Església celebra a tot el món de forma simultànea un dia dedicat a pregar per la missió de l'Església i a ajudar els missioners. És la Jornada Mundial de les Missions, popularment coneguda com DOMUND, que tindrà lloc el diumenge 20d'octubre.
Aquest any , el Domund es celebra en el marc del MES MISSIONER EXTRAORDINARI (MME), convocat pel Papa Francesc per a octubre de 2019, amb el lema "Batejats i enviats, l'Esglésisa de Crist en missió en el món".
MME, per renovar la consciència de que tots els batejats són missioners, només pel fet de ser-ho, i també per a posar a tota l'Església en estat permanent de missió: la missió és un mirall, en el que totes les accions de l'Església s'han de mirar.
El Papa Francesc ha encomanat a Obres Missionals Pontifícies (OMP) l'organització d'aquest Mes. OMP és una xarxa mundial al servei del Papa per a donar suport a la Missió Universal de l'Església, amb la pregària i la caritat missionera.
Una altra raó d'aquesta convocatòria és perquè es compleixen 100 anys de la carta apostòlica Maximun Illud, del Papa Benet XV, considerada com la carta magna de les missions modernes. Després de la Primera Guerra Mundial, el Papa va donar un impuls a les missions. Va defensar la separació de les missions del colonialisme (fins el moment, els missioners eren reconeguts com a agents estrangers dels països d'origen); i va reivindicar el protagonisme de les Esglésies locals en les missions, i de la formació de les vocacions natives.
Hi ha 1.111 Territoris de Missió que representen un terç de les diòcesis del món. Gairabé la meitat de la població mundial viu en els Territoris de Missió. A les missions se celebra un de cada tres baptismes del món. Més de la meitat de les escoles de l'Església Catòlica estan en les missions.

Més informació a:

https://www.omp.es/mes-misionero-extraordinario/

https://missions-terrassa.blogspot.com/


http://w2.vatican.va/content/benedict-xv/es/apost_letters/documents/hf_ben-xv_apl_19191130_maximum-illud.html