• ”Amb Jesús nen a la Missió"


  Recursos per treballar amb els nens durant tot el curs escolar
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera pels nens
 • "Canvia el món": DOMUND 2018


  Descarrega tots els recursos per l’animació missionera del Domund
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • REVISTA MISIONEROS


  Revista missionera per adults que recull l’actualitat missionera de l’Església

miércoles, 31 de enero de 2018

CONÈIXER LES MISSIONS

Resultado de imagen de quelimane
QUELIMANE. 
Els territoris de missió són les Esglésies joves - 1.113 territoris datats per la Congregació per la Evangelització dels Pobles de la Santa Seu -que no tenen recursos humans i materials per a dur a terme la seva labor evangelitzadora i de promoció humana.
Representan un terç de l'Església catòlica, i s'estenen per pràcticament per tota Àfrica, Àsia, les illes d'Oceania i algunes zones d'Ámérica Llatina. La seva subsistència depèn, en gran part, dels donatius que arriben a les Obres Missionals Pontifícies, a través d'alguna de les seves jornades missioneres, Propagació de la Fe (Domund), Infància Missionera, Sant Pere Apòstol (Vocacions Natives), i la Pontificia Unió Missional.
Un d'aquest "territori de missió" és la diòcesi de Quelimane, que fou creada en 1954 i està a la província mozambiqueña de Zambesia. La ciutat és la capital d'aquesta província. La seva evangelització va començar al segle XVI, quan els portuguesos van establir una estació comercial, per la qual cosa gairebé el 90% de la població - uns 800.000 habitants - és catòlica. Compta amb 44 sacerdots, entre religiosos i diocesans, i unes 120 religioses.
Les Obres Missionals Pontifícies li han enviat al llarg d'aquest any 71.660 dòlars, per al sosteniment de la diòcesi, el seminari de Sant Agustí i per a l'orfenat de nenes de Nossa Senhora do Livramento.
Fuente: Ompresss.